R.I.P Hickstead.

Hästsporten skakas av ett tragiskt dödsfall. Stjärnhästen Hickstead föll ihop mitt under världscuptävlingen i Verona och avled. Händelsen skedde precis efter att världsettan Eric Lamazekommit i mål med hästen. - Det här är jättehemskt, det blir chockartat, säger SVT:s expertkommentator Lotta Björe till SportExpressen.se.
– Det såg ut som att den dog direkt på arenan, det kan ha varit en hjärtattack eller en inre blödning, säger hon till SportExpressen.se.

Tittade precis på det på svt. Gud så hemskt. & att det hände precis efter mållinjen. Han var på väg att rida ut från banan och hästens bakben börjar att  ''svaja'' en del. Sen någon sekund efter ramlar hästen ihop & börjar att spratla med benen i luften. Eric Lamazekommit ber om att hästskötaren kommer in på banan & en massa andra kommer med in och hästen är fortfarande i panik.
Efter det så ser man inte mycket mera om händelsen.
Publiken blir förstås väldigt chockade över tragedin.

Efter en stund kom samtliga ryttare in på banan och flera av dem var rörda till tårar. Tävlingsorganisationen gav sedan besked om att Hickstead var död och att tävlingen avbröts.
Det hölls även en tyst minut.
Hästen transporterades sedan bort av djurambulansen.
Hickstead, som var 15 år gammal, räknas som en av världens bästa hästar och har bland annat vunnit både OS-guld och OS-silver i Hongkong 2008.
Det går knappt att beskriva hur hemsk detta är..


Eric Lamaze & Hickstead.
Finns mera fakta häR





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0